Cea mai mare selecție din Europa!
Livrare şi returnare gratuita  
Drept la retur 30 de zile  
arata toate rezultatele
0
0
Coșul tău
 
Coșul este gol.
0
0
filtru
Ochelari de soare
Ochelari sport

 
 
 

Ochelari de vedere Pierre Cardin

 
 
 
 

Grupa de produse

Lărgime Cap

 • Îngust
  Îngust2
 • Normal
  Normal144
 • Larg
  Larg7

dimensiuni

Nu-ți cunoști încă mărimea ochelarilor?

Caracteristici

Formă rame

Tipul ramei

Forma feței

Culoarea cadrului


Material rame

Preţ

 • 499 – 800 (102)
 • 800 – 1.000 (51)
 •  
filtru
filtru
 
153
 
 
 

Sortare

 • preţ ascendent
 • preţ descendent
 • order by salesrank
 • Noutăți
filtru
 
 
1/4
1/4
2 3 4

Cumpără Ochelari Pierre Cardin Online


Ochelari Couture de la revoluționarul modei

"Nu am mers niciodată cu moda. Eu am făcut-o."

Mulți designeri fac astfel de declarații, dar în cazul lui Pierre Cardin ele pot fi luate ca atare. Aproape nici un alt creator de modă nu a întors lumea modei cu susul în jos ca Pierre Cardin, care a democratizat moda și a întors o întreagă industrie împotriva ei însăși. Pentru el, a existat întotdeauna un singur lucru în prim-plan: designul revoluționar.


De la podgorie la podium


Oricine vrea să înțeleagă gândirea lui Cardin trebuie să cunoască povestea vieții sale. În 1922, s-a născut Pietro Costante Cardin în satul San Biagio di Callalta din nordul Italiei - unul dintre cei nouă copii ai unei familii sărace de viticultori. Cu toate acestea, familia a fugit în Franța în 1924 pentru a scăpa de regimul fascist al lui Mussolini. Micul Pietro a devenit Pierre. Încă din copilărie îi plăcea să coasă haine pentru păpuși, iar la 16 ani s-a mutat la Paris fără să fi terminat școala. În timpul celui de-al Doilea Război Mondial, a învățat să croiască în atelierele Crucii Roșii Franceze. Talentul său a devenit evident, iar după război și-a găsit rapid de lucru la casa de modă Paquin, unde i s-a permis să creeze costumele de teatru pentru piesa Frumoasa și Bestia. Acesta a fost un eveniment care l-a format, deoarece dragostea sa pentru teatru avea să-l însoțească pe Pierre Cardin de-a lungul întregii sale vieți.


Haute Couture - și înapoi


La scurt timp după aceea, Cardin a reușit să obțină un loc de muncă la Christian Dior - cu un succes răsunător. New Look, pe care l-au creat împreună, a făcut senzație; toate doamnele doreau să poarte umerii rotunjiți și fustele evazate. Dar ambițiosul Pierre s-a simțit chemat la lucruri și mai mari și a părăsit Dior, pentru a-și crea propria colecție, pe care a prezentat-o în 1954, urmată de o altă piatră de hotar în designul vestimentar în 1958, cu Bubble Dress. Dar asta nu a fost tot: în anii care au urmat, Cardin s-a despărțit de aproape toate casele de haute couture, când a decis să creeze modă ușor de purtat pentru orice femeie, nu doar pentru doamnele din înalta societate. O abordare democratică, care l-a făcut pe Cardin să fie aproape ostracizat la Paris. Chiar și fostul său prieten Yves Saint Laurent i-a întors spatele.


Un om cu o viziune


Un moment dificil pentru Cardin? Sau mai degrabă un stimulent pentru a le arăta tuturor? Pentru acest vizionar, cu siguranță aceasta din urmă. Ideea lui era o modă modernă, o modă democratică, fără prejudecăți și fără catalogări. Propria lui colecție de bărbați? De ce nu? Modele din alte țări? Cu plăcere! Un show de modă pe zidul chinezesc în vremuri de uniforme omniprezente? Dar cum să nu!

Moda sa a fost la fel de liberală, ca și omul, care a creat-o: siluetele lejere în loc de talia strânsă au oferit femeilor posibilități complet noi de dezvoltare și au făcut ca marca Pierre Cardin să devină cunoscută și celebrată la nivel internațional. Neliniștitul om de toate meseriile a proiectat nu numai modă, ci și mobilier, parfumuri, accesorii pentru casă și chiar un turn care urma să fie construit în Veneția. Acest ultim proiect a rămas însă nerealizat, deoarece Cardin a murit la sfârșitul anului 2020, la vârsta biblică de 98 de ani. Jean Paul Gaultier, odinioară elevul lui Cardin și astăzi unul dintre cei mai mari creatori de modă, rezumă foarte bine: "Datorită lui Pierre Cardin, știu că totul este posibil."


Ochelari Pierre Cardin


Pentru Cardin, totul includea, în mod natural, moda ochelarilor. Acest lucru era practic inexistent la începutul anilor 1970, deoarece selecția era limitată la rame negre sau aurii. Doar Pierre Cardin sunglasses și ochelarii Pierre Cardin inspirați din Future Fashion marelui maestru au încălcat această lege de fier și au adus un pic de strălucire pe chipuri.

Chiar și astăzi, ochelarii Pierre Cardin (P.C.) cu logo-ul PC și cu nume, care stabilește trenduri precum Evolution 5 sau Evolution 6 sunt bestselleruri, deoarece ocolesc normele și sunt incredibil de proaspeți. Aspectul vintage casual este în vogă în prezent în segmentul ochelarilor, cu rame precum P.C. 6201, care captivează prin forma lor dreptunghiulară atemporală, căreia îi este conferită o notă modernă prin rama din plastic gri irizat. În prezent, doamnele apreciază în mod deosebit modelele în nuanțe de piele, cum ar fi P.C. 8483 în formă de ochi de pisică cu accente havana. Ramele cu două punte nazală dublă sunt deosebit de populare în rândul bărbaților, atât din metal, cât și din plastic, în culoarea maro sau auriu, la fel ca și ochelarii ultraușori din titan, un material foarte stabil, în culoarea argintie. Indiferent dacă scrie pentru bărbați sau pentru femei: multe rame, cum ar fi Pierre Cardin P.C. 6222, cu forma sa panto în culoare maro-ruginie, sunt de fapt unisex.